Sinopsia
Basque CulinaryCenterren, abangoardia gastronomikoa ikasten ari diren mundu osokozenbait ikaslek iraganera bidaiatuko dute, Bihar dok 13 menuasortzeko. Bidaian, 1966ko Euskal Herrira joango dira, eta hortikabiatuta, kulturaren alorrean dena aldatu zuen hamarkada ezagutukodute. Bost ekitaldi bereziren bitartez, Gaur, Ez dok amairu etaEuskal sukaldaritza berria (BCCren aita espirituala) mugimenduakezagutuko ditugu. Ekitaldi horiek barneratu ostean, lidergoak banatu,eta menu gastronomiko bat sortu beharko dute. Dokumentalean, ikasleenbegien eta ekitaldien bidez, mugimenduok euskal gizartean zergarrantzi izan zuten ezagutuko dugu. Halaber, nola jarraitu dutensukaldariek ere sortze-prozesua gauzatzen. Azkenik, sukaldari gazteekegindako "Bihar dok amairu" menua dastatzeko antolatuko denbazkarian, euskal kulturaren aurpegi adierazgarrienak egongo dira,artista eta musika berriekin baturik. Sinbolikoki, belaunaldi batekberriari ateak irekiko dizkio.
Hizkuntza: Euskaraz
Atari ofiziala
Trailerra
Aktoreak
Chem Wei - Maria Torrecillas - Pau Rull - Jordi Bross - Maria ZibaraFitxa Teknikoa
Zuzendaria: Ander Iriarte, , Aitor Bereziartua
Gidoilaria: Ander Iriarte
Ekoizleak: Jose Luis Rubio, Izaskun Arandia
Argazki zuzendaria: Jon Goitia
Muntaketa: Aitor Bereziartua
Albisteak
EiTB - Kultura Transit 2018-11-06:
Ander Iriarte eta Aitor Bereziartuaren Mirokutana -
Berria TB 2018-09-28:
"Bihar Dok 13" dokumentalaren zuzendariei elkarrizketa - Anabel Arraiza
Berria 2018-09-28:
Su txikian egositako pelikula - Maider Galardi F. Agirre
Zinea 2018-09-28:
Aurkeztu dituzte Culinary Zinema saila osatuko duten filmak - Ines Arrue